Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2015 18:24

Almanya'da Zekeriya Öz ve Celal Kara cevabı

Alman Federal Hükümeti, Ermenistan'dan Almanya'ya geçen Savcı Zekeriya Öz ile Cemal Kara'nın nerede kaldığını bilmediğini açıkladı.

Almanya'da Zekeriya Öz ve Celal Kara cevabı
celal kara, zekeriya öz,

Haklarında yakalama kararı talep edildikten sonra Türkiye'yi terk eden savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara ile ilgili Federal Hükümet, resmi açıklama yaptı. Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen'in Federal Meclis'e, hükümetin cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesine Alman hükümeti, Savcı Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın nerede ikamet ettiklerine ilişkin bilgiye sahip olmadıkları cevabını verdi.

SÜREN DAVAYLA İLGİLİ YORUM YAPMAYIZ

Hürriyet'in haberine göre, Sol Partili Dağdelen, Savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nınAlmanya'daki adreslerini bilip bilmediklerini ve federal hükümetin iki savcının Türkiye'ye iade talebini kabul edip etmeyeceğini sordu. Dağdelen'in sorularını Federal Hükümet adına Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ole Schröder yazılı olarak cevaplandırdı. Müsteşar Schröder, “Adı geçenlerin kaldıkları yerle ilgili Federal Hükümet herhangi bir bilgiye sahip değil” cevabını verdi. Schröder iadeyle ilgili soruyu ise “Federal hükümet sonuçlanmayan uluslararası aramalarla ilgili görüş açıklamıyor” şeklinde cevaplandırdı.

“TÜRKİYE'YE İDADE EDİLMEMELİ”

Soru önergesi sahibi Dağdelen, savcılarla ilgili hükümetin verdiği cevabı şöyle değerlendirdi: “Federal hükümet elbette iki savcının Almanya'nın neresinde ikamet ettiğini ve adreslerini biliyor. Federal hükümet iki savcının Almanya'da olduğunu resmi olarak kabul etmekten kaçınıyor. Böylece konuyu açık bırakıyor. İki savcıyı teslim edip etmeme konusunda da kendisini bağlayıcı açıklamadan kaçınıyor. Konunun takipçisi olacağız. Erdoğan siyasi baskısını sürdürüyor. Sadece sol düşünceye sahip olanlara değil, kendi politikasını yüzde yüz onaylamayan herkese baskı yapıyor. Federal hükümetin iki savcıyı AK Parti hükümetine teslim etmemesi için çağrı yapıyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...