Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2015 08:36

Almanya, uçakları İncirlik'e konuşlandıracak

Almanya'nın DAEŞ ile mücadelede kullanılması amacıyla göndereceği keşif uçaklarının İncirlik veya Amman'da konuşlandırılması planlanıyor.

Almanya, uçakları İncirlik'e konuşlandıracak
almanya,daeş,uçak,

Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Volker Wieker, Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadelede kullanılmak üzere Almanya'nın göndereceği Tornado keşif uçaklarının konuşlanacağı yerler konusunda Türkiye ve Ürdün ile görüşüldüğünü bildirdi.
Wieker, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Suriye'de görev yapacak keşif uçakları, bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı için yaklaşık bin 200 askerin bölgeye gönderileceğini belirtti.
Alman genelkurmay Başkanı, gönderilecek 4 ila 6 keşif uçağının silah taşımayacağını kaydederek "Uçakların İncirlikte ve Amman'da konuşlandırılması için Türkiye ve Ürdün ile karşılıklı görüşmeler sürüyor" dedi.
Volker Wieker, "Koalisyon güçlerinin bombalama yapmak için yeterince güç ve araçları var. İhtiyaç duyulan, karada neler olduğunun tespit edilmesi. Bu konuda bizim Tornado uçaklarımızın çok katkısı olacak" dedi.
Almanya, Paris'teki terör saldırılarının ardından terör örgütü DAEŞ ile mücadeleyi yoğunlaştırma kararı alan Fransa'ya destek için Suriye'ye Tornado keşif uçaklarının yanı sıra, deniz kuvvetlerine ait bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı göndereceğini açıklamıştı.
Almanya, DAEŞ ile mücadele eden Irak Kürt Bölgesi Yönetimi (IKBY) güçlerini eğitmek için bölgede askeri birlik bulunduruyor.
Kaynak : AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...