Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2016 18:12

Almanya'da bir PKK üyesi hakkında dava açıldı

Almanya'nın Hamburg kentinde, Zeki Eroğlu adlı bir PKK'lı hakkında örgüte üyelik suçlamasıyla dava açıldı.

Almanya'da bir PKK üyesi hakkında dava açıldı
Almanya, PKK,

Almanya'nın Karlsruhe kentinde bulunan Federal Başsavcılıktan bugün yapılan yazılı açıklamada, söz konusu Türk vatandaşı hakkında terör örgütü PKK'ya üye olmak suçlamasıyla 21 Kasım'da Hamburg Yüksek Eyalet Mahkemesinde dava açıldığı bildirildi.

Suç duyurusunda, "Siyar" kod adıyla 2013 yılının mart ayından 2014 yılının ağustos ayı sonuna kadar örgütün ele başılarından biri olarak faaliyet gösteren Zeki Eroğlu'nun, 2013 Haziran ortalarına kadar "Darmstadt bölge sorumlusu" olduğu belirtildi.

Daha sonra terör örgütünün "Berlin bölge sorumluluğunu" üstlendiği ifade edilen Eroğlu'nun, Berlin ve çevresinde örgütün organizasyon, mali, personel ve propaganda işlerinden sorumlu kişi olarak faaliyetlerde bulunduğu kaydedildi.

PKK'nın Belçika'daki "yönetici kademesi"nden aldığı talimatları hayata geçirmiş
Eroğlu'nun 2014 yılı haziran ayı sonunda terör örgütünün İsviçre'de düzenlediği "Avrupa Kongresi"ne katıldığı, aynı yılın temmuz ayında da "Güney 2" adı verilen ve ağırlıklı olarak Stuttgart, Ulm, Freiburg ve Münih kentlerini kapsayan bölgenin sözde sorumluluğunu üstlendiği ifade edildi.

Söz konusu kişinin, terör örgütü PKK'nın Belçika'daki "yönetici kademesi" ile yakın ilişkilerde bulunduğu ve buradan kendisine gelen talimatları hayata geçirdiği belirtildi.

Nisan ayında İsveç'te yakalanan Eroğlu'nun, 6 Temmuz 2016'da yargılanmak üzere Almanya'ya getirildiği ve o tarihten bu yana gözaltında bulunduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...