Tgrt Haber
30 May 2017 06:51

Almanya'dan Trump yönetimine eleştiri

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Trump yönetimini eleştirerek ABD'nin lider gücünü kaybettiğini belirtti.

Almanya'dan Trump yönetimine eleştiri
gabriel, almanya, abd, trump

ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimini eleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD’nin Batı dünyasının lider gücü statüsünü kaybettiğini belirtti. Der Spiegel dergisinin haberine göre, sığınmacılar ve göç sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan Gabriel, ABD'nin Batı topluluğundaki önemli güç olarak iflasına işaret ederek Beyaz Saray'ın politikasına karşı durma çağrısında bulundu.

"TRUMP'IN GELİŞİ BATI'YI OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Bakanın görüşüne göre, Washington'un mevcut tecrit politikası dünyadaki duruma olumsuz etki yapıyor. Trump'ın gelişiyle uluslararası arenadaki güç dengesinin değiştiğinin altını çizen Alman bakan, "Batı biraz küçüldü" dedi. Washington'un güç ve iklim konusundaki yeni duruşunu da eleştiren Gabriel, Beyaz Saray'ın bu alanlardaki girişimlerinin mevcut sorunları daha da derinleştirdiğini dile getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...