Tgrt Haber
23 Temmuz 2017 23:01

Amerika yetkilileri Alphabay karaborsasını tamamen imha etti

Geçtiğimiz hafta da belirttiğimiz gibi uluslararası hukuk uygulaması AlphaBay adlı kara borsa sayfasının kapatılmasını sağlamıştı.

Amerika yetkilileri Alphabay karaborsasını tamamen imha etti
amerika borsa,alphabay borsa

Silk Road adlı kara borsanın kapatılmasının ardından kara borsa ticaretlerinde lider konumuna yükselen AlphaBay, sistemlerindeki önemsenmeyen açıklar ( kişilerin mesajlarının dışarıdan görüntülenebilmesi şeklinde ) kendini ele verdi. Her ne kadar geçtiğimiz yazımızda bahsetmiş olsak da yine de değinmekte fayda var ki Birleşik Devletler Suçla Mücadele Departmanı’nın sitenin açıklarını yayınlamış olması da diğer kara borsa sitelerinin temkin seviyelerini artırmıştır.

Bugün ise Birleşik Devletler Suçla Mücadele Departmanı’nın yaptığı duyuruya göre AlphaBay’in tüm mal varlığına devlet tarafından el konulacağı yönünde. Kanadalı Alexandre Cazes ( şu anda hayatta değil ) ve eşinin bütün mal varlığına devlet tarafından el konuldu.

Cazes, Kanada vatandaşı, 5 Temmuz’da Tayland’da gözaltına alındı. Üzücü bir şekilde gözaltına alındıktan 1 hafta sonra canına kıydı. Bu süre zarfında Amerika Birleşik Devletleri gerekli uluslararası yetkililerle banka hesaplarında meblağların dondurulması ve işleme kapatılması yönünde uyarılarda bulundu. Ayrıca Birleşik Devletler Suçla Mücadele Departmanı Cazes ve eşinin AlphaBay yoluyla edindiği servetle de ilgili bir durumda. Lüks araçların, evlerin ve Tayland’da bulunan lüks bir otelin hükümet yetkililerine devredilmesi gerekildiği düşünülmekte. Zaten yetkililer Cazes’in para stokuna kriptolama yöntemi ile erişerek el koymuştu. Geriye kalan kısım ise maddi değeri bulunan mülklerden oluşmakta.

AlphaBay yaptığı uyuşturucu satışlarından, kaçak silah ticaretlerinden, gerekli suç ekipmanlarından ve en önemlisi internet dolandırıcılığıyla alakalı illegal bilgi sızdırmasından kaynaklanarak her hafta milyonlarca dolar para kazanmaktaydı. Suçla Mücadele Departmanı’nın açıkladığı verilere göreyse Silk Road ( 2013 te kapatıldı ) adlı firmadan ele geçirilen meblağ sadece 14.000 servisten oluşmaktaydı. Bu rakam ise AlphaBay adlı kara borsa şirketinde 250.000’in üzerinde ki illegal uyuşturucular ve toksik kimyasallar içermekte. 100.000’in üzerinde çalıntı kimlik veya illegal yolda edinilmiş bilgi veya cihaz bulunmakta. Ayrıca bünyesinde barındırdığı hackerler ile de gayet rahat bir şekilde bilgi paylaşımında bulunmaktaydı. İnternet açıklardan tutun da kiralık katillere tam olarak yasaların çalışmadığı bir yer sonunda kapatıldı. Umarız devamı da gelir ve internet bir nebze daha güvenli bir hale gelir.

TEKNOFORMAT

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...