Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2017 13:05

Angela Merkel, Erdoğan'dan izin isteyecek

Almanya Başbakan'ı Angeline Merkel İncirlik için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan izin isteyecek. Türkiye, Almanya'nın isterse askerlerini üsten çekebileceğini söylemişti.

Angela Merkel, Erdoğan'dan izin isteyecek
angela merkel,erdoğan,izin,

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin vermemesi üzerine yeniden çatlak veren sorun için Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD), anlaşmazlığın çözülmemesi halinde burada bulunan Alman askerlerini başka bir yere taşıması için Başbakan Angela Merkel'e baskı yapıyor.

Ürdün ve (Güney) Kıbrıs gibi alternatifleri değerlendirdiklerini söyleyen Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Cumartesi günü yaptığı bir açıklamada Ürdün'de bir üssü beğendiklerini ancak bu konuda hükümetin karar almadığını belirtti.

SPD parlamento grup başkanı Thomas Oppermann Bild am Sonntag gazetesine dün yaptığı açıklamada, "Eğer Başbakan Merkel Perşembe günü yapılacak NATO zirvesinde Türkiye'yi kararından vazgeçiremezse, alternatif üslere ihtiyacımız var" dedi.

Eylül'de yapılacak genel seçimler öncesi Merkel'in muhafazakar partisinin gerisinde kalan SPD, sosyal adalet temalı kampanyasından beklediği yankıyı alamadığı için bunun dışında bazı konulara odaklanarak seçmeni etkilemeye çalışıyor.

Alman parlamenterlerin üsteki Alman birliğini ziyaretine izin vermeyen Türkiye, Almanya'nın isterse askerlerini üsten çekebileceğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...