Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2016 15:42

Avrupa Birliği üyesi ülkede darbe söylentileri

Polonya'da hükümetin çıkarmak istediği basın yasası nedeniyle yaşanan siyasi kriz derinleşerek artıyor. Başkent Varşova'da binlerce protestocunun meclis binasını kuşatması, darbe iddialarını da beraberinde getirdi.

Avrupa Birliği üyesi ülkede darbe söylentileri
ab,polonya,

Polonya'da gazetecilerin parlamentoya girişini kısıtlayan düzenlemenin ardından, binlerce protestocu sokağa indi.Cumartesi günü, meclis binasını kuşatan ve İktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi'nin milletvekillerini binadan dışarı çıkarmayan protestocular, polis tarafından zor kullanılarak dağıtıldı. Polisin müdahalesinin ardından başbakan Beata Szydlo ve Hukuk ve Adalet Partisi Genel Başkanı Jaroslaw Kaczynski meclis binasından çıkarılabildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Mariusz Blaszczak, "Benim fikrime göre, dünkü olaylar gücü ele geçirmek için yapılmış yasadışı eylemlerdi." ifadelerini kullandı. 

PROTESTOCULAR BEDEL ÖDEYECEK

İktidar partisinden birçok milletvekili yaşananların hükümeti devirmeye yönelik bir darbe girişimi olduğunu iddia ederken, protestocuları 'holiganizm' ile suçlayan iktidar partisi lideri Jaroslaw Kaczynski, protestocuların bedel ödeyeceğini belirtti.
Muhalefet partisi vekilleri ise düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu belirterek kürsüyü işgal etti.Ülkenin 1989'daki komünist rejimden bu yana gördüğü en büyük protestolar olarak gösterilen protestolarda, iktidar partisinin meclisteki gazetecilerin sınırlanmasını öngören planı nedeniyle başladı.Düzenleme Polonya tarihi boyunca parlamentoya istedikleri gibi giriş hakkı bulunan gazetecilerin, parlamentoya girişine katı kısıtlamalar getiriyor. Bunun basın özgürlüğüne ve anayasaya aykırı olduğunu söyleyen protestocular, "Polonya'yı mahvetmeyi bırakın" sloganıyla iktidar partisini protesto ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...