Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2016 14:09

BAE Suriye'ye özel birlik gönderiyor

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Birleşik Arap Emirliği'nin (BAE) Suriye'ye özel kuvvet göndereceğini açıkladı.

BAE Suriye'ye özel birlik gönderiyor
suriye,özel birlik,

Carter, BAE'li mevkidaşıyla Brüksel'de kaldığı oteldeki görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Suriyeli muhaliflerin DAEŞ terör örgütünün sözde başkenti Rakka'yı yeniden ele geçirmeye yönelik mücadelesine destek vermek için BAE'nin Suriye'ye özel kuvvet birimi göndermekte kendileriyle hem fikir olduklarını söyledi.
RAKKA İÇİN GİDİYORLAR
Carter, ekibin Suudi özel güçleriyle desteklenen ABD liderliğindeki kuvvetlerin bir parçası olarak Rakka'yı geri almaya çalışan Suriyeli muhalifleri eğitmek için görevlendirileceğini kaydetti.
Münih'teki Suriye görüşmelerinde de duyurulduğu gibi ABD'nin DAEŞ'e karşı mücadelesinin süreceğine dikkati çeken Carter, "DAEŞ'e karşı açılan savaşta ateşkes olmayacak. Bunda net olalım" dedi.
Suriye'de görevlendirilecek özel kuvvet birimlerinin sayılarıyla ilgili detaylı bilgi vermeyen Carter, ABD ordusunun yardımların Suriye'ye ulaştırılmasında görev almayacağını ifade etti. 
Almanya'nın Münih kentinde 17 ülkeden dışişleri bakanlarının katılımıyla, ABD ve Rusya'nın öncülüğünde yapılan "Uluslararası Suriye Destek Grubu" toplantısının ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Bir haftalık süre içerisinde, ülke genelinde şiddetin durdurulması konusunda anlaşmaya vardık" ifadesini kullanmış ve kuşatma altındaki bölgelere hemen insani yardımların ulaştırılması konularında anlaşmaya varıldığını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...