Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2016 13:21

Bağdat'ta bombalı saldırı! Çok sayıda ölü var

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda 22 kişi öldü, 62 kişi de yaralandı.

Bağdat'ta bombalı saldırı! Çok sayıda ölü var
bağdat, bombalı saldırı

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın kuzeyindeki Şaab bölgesinde bulunan Eş-Şellal halk çarşısında düzenlenen canlı bomba saldırısında, aralarında canlı bomba eylemcisinin de bulunduğu 12 kişi öldü, 33 kişi yaralandı.
AA muhabirine konuşan Binbaşı Nadir el-Cenabi de Bağdat'ın kuzeyinde yer alan Tarimiyye bölgesindeki polis merkezi önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını söyledi.
Bağdat'ın doğusundaki Sadr bölgesinde ise park halinde bulunan bomba yüklü bir motosikletin patlatılması sonucu 3 kişinin öldüğü 12 kişinin yaralandığı belirtilirken, başkentin güneyindeki Nehrevan bölgesindeki bombalı saldırıda ise 3 kişinin öldüğü 7 kişinin yaralandığı kaydedildi.
Daha önce yapılan ilk açıklamalarda Şaab bölgesindeki Eş-Şellal halk çarşısındaki saldırıda 7, Tarimiyye bölgesindeki polis merkezi önünde düzenlenen saldırıda ise 2 kişinin öldüğü bildirilmişti.
Saldırıların sorumluluğunu ise henüz üstlenen olmadı.
Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri ve bölgedeki yerel aşiretlerin, uluslararası koalisyon güçlerinin de hava desteğiyle bu sabah terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Felluce kentini üç koldan kuşattığı açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...