Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2017 16:03

Bağdat yönetiminden Kerkük'e âskeri güç gönderme kararı

Dünyanın gözü kulağı bugün kuzey Irak'ta... Başta Türkiye, Irak ve İran'ın karşı çıktığı IKBY'de yapılan referandumla ilgili yaşanan gelişmeler ışığında Bağdat yönetiminden kritik bir karar geldi. Irak meclisi, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde âskeri güç bulundurma kararı aldı.

Bağdat yönetiminden Kerkük'e âskeri güç gönderme kararı
Irak Meclis Başkanlığı,Irak,Bağdat yönetimi,Kerkük,askeri güç,askeri sevkiyat,bağdat

Irak Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Meclis, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde vatandaşların güvenliğini korumak için hükümetin âskeri güç bulundurması gerektiği kararı aldı." denildi.

Meclisin ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) denetimindeki tüm sınır kapılarının da kapatılmasına karar verdiği kaydedildi.

İbadi'den "IKBY'deki vatandaşların korunması" talimatı

Öte yandan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de IKBY'deki bölgelerde yaşayan vatandaşların korunması talimatı verdi.

İbadi yaptığı yazılı açıklamada, "Güvenlik güçlerine, IKBY'nin hakimiyeti altında bulunan bölgelerdeki vatandaşların tehdit ve cebirden korunması talimatı verdim." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...