Tgrt Haber
07 Haziran 2018 11:15

Bağdat'taki patlamada 18 ölü, 90 da yaralı var

​Irak polisi Bağdat’ın Beni Sadr bölgesindeki patlamada ölü sayısının en az 18, yaralı sayısının da 90 olduğunu açıkladı.

Bağdat'taki patlamada 18 ölü, 90 da yaralı var
bağdat,haberler,patlama

Irak İçişleri Bakanlığı sözcüsü ise yaptığı açıklamada, patlamaya güvenlik güçlerinin mühimmat dolu bir sandığı incelemek maksadıyla açması sırasında meydana geldiğini belirtti. Polis kaynakları ise bir cami içinde tutulan patlayıcı maddenin cami yakınında park etmiş olan bir araca nakli sırasında meydana geldiğini açıkladı. Daha önce Irak devlet televizyonu, bir bakanlık sözcüsünün patlamanın sivillere yönelik bir terör saldırısı olduğunu söylediğini aktarmıştı. Iraklı yetkililer çelişkili açıklamalar hakkında bir yorumda bulunmadı. Patlamanın meydana geldiği Bağdat’ın Sadr bölgesinin, seçimlerde Irak milli meclisinde 12 koltuk kazanan Şii dini lider Mukteda El Sadr’ın kalesi durumunda olduğu kaydedildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...