Tgrt Haber
30 Haziran 2016 20:24

Ban, BM Daimi temsilciliğinde açılan taziye defterini imzaladı

BM Genel Sekreteri Ban, BM Daimi temsilciliğinde açılan taziye defterini imzaladı. Ban, "BM, terör ve aşırıcılıkla mücadelesinde Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içindedir." ifadelerini kullandı.

Ban, BM Daimi temsilciliğinde açılan taziye defterini imzaladı
ban, bm,

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM'nin terörle mücadelede Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliğini ziyaret ederek taziye defterini imzaladı.

Taziye defterine "BM adına Türk halkı ve hükümetine, yaşanan terör saldırısı nedeniyle en derin taziyelerimi sunuyorum" yazan Ban, kurbanların ailelerinin acılarını paylaştığını vurguladı.

Defteri imzalamasının ardından gazetecilere açıklama yapan Ban, hiçbir gerekçenin terörü ve bu "iğrenç saldırıyı" meşru gösteremeyeceğini söyledi. Ban, "Teröristler insanlık adına mağlup edilmelidir." dedi.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen Ban, "Türk halkı ve hükümetinin bu şok edici trajedinin üzerinden gelebilmesini temenni ediyorum. Uluslararası toplum terörü yenmek için birlik olmalı. Aynı zamanda aşırılıkçı şiddeti önlemek için elimizden geleni yapmalıyız." diye konuştu.

BM ve üye ülkelerin, terörün üstesinden gelebilmek için uygulanacak yöntemleri görüşmekte olduğunu dile getiren Ban, "İstanbul ve Türkiye çok sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Türk hükümetine milyonlarca sığınmacıyı ağırladığı için şükranlarımızı sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'un, kendisi de dahil olmak üzere çok sayıda insanın ziyaret ettiği bir yer olduğuna işaret eden Ban, güvenliğin sağlanmasının önemine değindi.

"BM, terör ve aşırıcılıkla mücadelesinde Türk halkı ve hükümeti ile sıkı dayanışma içindedir." diyen Ban, konuşmasını Türkçe "Teşekkür ederim." sözleriyle tamamladı.

Ziyarette, Türkiye adına taziyeyi Türkiye'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Güven Begeç kabul etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...