Tgrt Haber
27 Ekim 2016 14:38

Barzani'den çok önemli Türkiye açıklaması

IKYB Başkanı Mesud Barzani 'DEAŞ'a karşı mücadelede Türkiye'nin desteğini biz de istiyoruz ancak Bağdat'ın onayı gerek' dedi.

Barzani'den çok önemli Türkiye açıklaması
IKYB Başkanı Mesud Barzani, Türkiye, Bağdat,

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el Hekim'le birlikte Musul'da kameralar karşısına geçti. ABD'nin Kürtleri kullandığı yönündeki iddialara yanıt veren Barzani, "Amerika Kürtleri kullanmıyor çünkü biz onlar için değil kendimiz için savaşıyoruz. Yardımlarını da memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Başika'yı IŞİD'den temizlediklerini söyleyen Barzani, anlaşma doğrultusunda Peşmerge güçlerinin Musul'a girmeyeceğini bir kez daha söyledi. Barzani Musul operasyonu çerçevesinde Başika'nın IŞİD'den geri alınması için başlatılan harekatta, Türkiye'nin topçu atışıyla kendilerine destek verdiğini ise yalanlamadı. Barzani, "Türkiye'nin ağır silahlarının Başika (harekatına) dahil olduğuna dair bilgim yok" diye konuştu.

Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el  Hekim de, "IŞİD'le mücadelemize Türkiye'nin destek vermesini istiyoruz ama Bağdat'ın onayıyla. Türk askerleri Bağdat'ın rızası dışında geldi. Bu yüzden çekilmelerini istedik" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...