Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2017 23:17

Batı Şeria'da 'Yahudi yerleşimci' protestosu

Filistinli göstericiler, El-Halil'de Yahudi yerleşimciler tarafından el konulan Filistinli "Ebu Receb" ailesine ait evin derhal boşaltılarak gerçek sahiplerine iade edilmesini istedi.

Batı Şeria'da 'Yahudi yerleşimci' protestosu
batı şeria,

Batı Şeria'da onlarca kişi, El-Halil'de Yahudi yerleşimciler tarafından el konulan Filistinli "Ebu Receb" ailesine ait evin derhal boşaltılarak gerçek sahiplerine iade edilmesi için gösteri düzenledi.

Yerleşime Karşı Gençlik Topluluğu'nun organize ettiği eyleme Filistinliler ile barış aktivistleri katıldı.

Yahudi yerleşimcilerin bir kaç ay önce el koyduğu evin önünde toplanan göstericiler, söz konusu evin en kısa sürede boşaltılmasını ve gerçek sahiplerine iade edilmesini istedi.

Yerleşime Karşı Gençlik Topluluğu Koordinatörü İsa Amr, eylem sırasında İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

"Yargı kararlarına rağmen yerleşimciler evleri boşaltmayı reddediyor"

Amr, gözaltına alınmadan önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail askerlerinin Eski Şehir'de Yahudi yerleşimcileri koruduğunu ve yargı kararlarına rağmen yerleşimcilerin evleri boşaltmayı reddettiğini" söyledi.

Filistinli "Ebu Receb" ailesinin evine bir kaç ay önce Yahudi yerleşimcilerin "zorla" el koyduğunu hatırlatan Amr, bir kaç gün önce İsrail mahkemesinin "evin boşaltılması" yönünde karar aldığını aktardı.

Geçen temmuz ayında İsrail askerleri eşliğinde Eski Şehir bölgesinde yaşayan "Ebu Receb" ailesinin evine baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler, ellerindeki "belgeleri" göstererek kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri binaya el koymuştu.

Eski Şehir bölgesinde yaşayan 600 Yahudi yerleşimci, bin 500 İsrail askeri tarafından korunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...