Tgrt Haber
17 Eylül 2018 19:41

Belçika'ya kaçan ünlü şarkıcı hakkında karar verildi

Belçika, şarkılarında İspanya Kralı'na hakaret ettiği, terörü övdüğü ve tehditte bulunduğu gerekçesiyle aldığı 3,5 yıl hapis cezasının infazından bir gün önce kaçan rapçi Jose Miguel Arenas Beltran'ı İspanya'ya iade etmeyeceğini açıkladı.

Belçika'ya kaçan ünlü şarkıcı hakkında karar verildi
belçika,

Belçika'nın Ghent şehrinde mahkemeye çıkan Beltran'ın avukatı Simon  Bekaert, basına yaptığı açıklamada, hakimin rapçi Beltran hakkındaki suçları  düşürdüğünü ve İspanya'ya iade edilmemesi gerektiğine hükmettiğini bildirdi.

Bekaert, "Terör suçu söz konusu değil ve Belçika hukukuna göre Arenas  suç işlemiş görünmüyor." dedi.

TERÖRÜ ÖVME SUÇUNDAN 3,5 YIL

İspanya Yüksek Mahkemesi, şubattaki kararında Beltran'ın, şarkılardan  birinde kraliyet ailesi için "hırsız" ifadesini kullanarak İspanya'da kraliyet  ailesi üyelerini hakarete karşı koruyan yasayı ihlal ettiğini belirtmişti.

Beltran'ın ayrıca, İspanya'nın terör örgütü kabul ettiği ETA ve 1 Ekim  Antifaşist Direniş Grubu hakkındaki şarkı sözleriyle "terörü övmek" suçunu  işlediğine hükmedilmişti.

Kararda, Beltran'ın şarkılarında Kral, kraliyet ailesi üyeleri ve  Katalanca karşıtı bir lobinin liderliğini yapan Jorge Campos'a karşı tehditler  içeren ifadeler yer aldığına dikkat çekilmişti.

Yüksek Mahkeme, bu unsurları göz önünde bulundurarak yerel mahkemenin  verdiği 3,5 yıl hapis cezasını onamıştı.

Beltran, hapse girmek için kendisine verilen 10 günlük süre dolmadan  bir gün önce Belçika'ya kaçmıştı.

Daha önce de ETA üyelerinin yanı sıra bağımsızlık girişimi nedeniyle  devlete isyanla suçlanan eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont,  4 bakanla Belçika'ya kaçmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...