Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2017 23:56

Berlin sosyal medyaya savaş açtı

Almanya’da koalisyon ortakları yalan haberle mücadele kisvesi altında internet medyasına ve sosyal medyaya karşı oybirliğiyle savaş açtı. Ülkede bu yıl yapılacak genel seçimler öncesinde internette yükselen aykırı tüm sesler susturulacak. Yeni yasayı uygulamaya geçirmeyen tüm medya platformlarını çok ağır para cezaları bekliyor.

Berlin sosyal medyaya savaş açtı
Berlin, sosyal medya,

Türkiye'ye ifade ve basın özgürlüğü dersi veren Almanya, internet ve sosyal medyada büyük kıyıma hazırlanıyor. Ülkede bu yıl yapılacak genel seçimler öncesinde Berlin'deki koalisyon hükümeti, internetteki haber ve yorumlara, sosyal medyadaki paylaşımlara karşı oybirliği ile sert önlemler alıyor.

PATLAYICIYLA EŞDEĞERDE

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas seçim kampanyalarında internet üzerinden manipülasyon ve dezenformasyon yapılabileceğini söyledi. Maas, seçim kampanyaları sırasında bu bilgilerin kullanılabileceğine işaret ederek saldırıların uzun zamandır sadece patlayıcıyla değil, bilgisayar korsanlarıyla da yapıldığını, bu yüzden bir siber savunma merkezi inşa edeceklerini kaydetti.

Alman, İngiliz ve ABD medyası Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 'Türkiye'de demokrasi ve basın özgürlüğü baskı altında' tezini işleyen yalan haberler servis etmişti.

Alman, İngiliz ve ABD medyası Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 'Türkiye'de demokrasi ve basın özgürlüğü baskı altında' tezini işleyen yalan haberler servis etmişti.

24 SAATTE SİLİNECEK

Berlin hükümeti Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarının birer şikayet seçeneği oluşturmasını ve 24 saat içinde de bu şikayetlere yanıt verilmesini zorunluluk haline getirmeyi amaçlıyor. Bu uygulamayı hayata geçirmeyen sosyal medya platformlarının da çok ağır para cezasına çarptırılması planlanıyor.

GENEL SEÇİMLERE HAZIRLIK!

CDU Meclis Grup Başkanı Volker Kauder basına yaptığı açıklamada bu yıl yapılacak genel seçimler için adil bir ortam oluşturmak istediklerini savunarak “Amerikan seçimlerinde yaşadığımız olayların Almanya'da tekrarlanmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...