Tgrt Haber
29 May 2018 20:15

Beyaz Saray'dan Kuzey Kore açıklaması: Hazırlıklar sürüyor...

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Singapur'da yapılması muhtemel zirveyle ilgili hazırlıklarını "aktif bir şekilde" sürdürdüğünü açıkladı.

Beyaz Saray'dan Kuzey Kore açıklaması: Hazırlıklar sürüyor...
beyaz saray,

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, konuyla ilgili yazılı bir açıklama  yaptı.

Sanders, açıklamasında, "Başkan Trump'ın 24 Mayıs'ta Kuzey Kore lideri  Kim Jong-un'a gönderdiği mektuptan bu yana Kuzey Koreliler sürecin içindeler.  ABD, Başkan Trump ile Kuzey Kore lideri Kim arasında Singapur'da yapılması  beklenen zirve için aktif bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor." ifadesini  kullandı.

Ayrıca Trump'ın Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile 7 Haziran'da Beyaz  Saray'da bir görüşme gerçekleştireceği ve Kuzey Kore diplomasisinin hızlandığına  dikkat çekildi.

Pompeo, Kuzey Koreli yetkiliyle görüşecek

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kuzey Kore İşçi  Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong-çol'ul ile New York'ta bu  hafta içi bir araya geleceği de belirtildi.

Öte yandan bir ABD heyetinin Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yer  alan Askerden Arındırılmış Bölgede (DMZ) Kuzey Koreli yetkililerle bir görüşme  yaptığı bilgisine de yer verildi. Söz konusu ABD heyetinde ABD'nin Filipinler  Büyükelçisi Sung Kim, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Kore Direktörü Allison  Hooker ve Savunma Bakanlığı Asya ve Pasifik'ten Sorumlu Müsteşarı Randy  Schriver'ın yer aldığı kaydedildi.

Üst düzey görüşmelere ilaveten Beyaz Saray Özel Kalem Yardımcısı Joe  Hagin'in de şu anda Singapur'da bulunduğu ve muhtemel zirveye ilişkin ön  hazırlıkları yaptığı ifade edildi.

Trump'tan Singapur paylaşımı

ABD Başkanı Donald Trump, sabah saatlerinde Twitter hesabından yaptığı  paylaşımda, Kuzey Koreli üst düzey bir yetkilinin, Singapur'da yapılması  planlanan liderler zirvesi öncesinde temaslarda bulunmak üzere ABD'yi ziyaret  edeceğini doğrulamıştı. Trump, "Kuzey Kore ile görüşmelerimiz için harika bir  ekibi bir araya getirdik. Zirve ve daha fazlasıyla ilgili buluşmalar halihazırda  gerçekleşiyor." açıklamasını yapmıştı.

Trump, 24 Mayıs'ta, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a bir mektup  yazarak, son açıklamalarındaki "öfke ve açık düşmanlıktan" dolayı 12 Haziran’da  iki lider arasında Singapur’da yapılması planlanan zirveye katılmayacağını  belirtmişti. Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Kye-gwan, 25 Mayıs'ta,  Trump'ın zirveyi iptal etmesine rağmen ABD ile görüşmelere açık olduklarını  söylemişti.

Trump, aynı gün, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bir araya geleceği  bir zirveye hala açık olduğunu ve 12 Haziran'da dahi bu buluşmanın mümkün  olabileceğini ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...