Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2016 04:22

BMGK Halep için olağanüstü toplandı

BM Güvenlik Konseyi, İngiltere'nin talebi üzerine Halep'te artan şiddeti görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

BMGK Halep için olağanüstü toplandı
bmgk,

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere'nin talebi üzerine Halep'te artan şiddeti görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Toplantıda bölgedeki son duruma ilişkin BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman üyelere sunum yaptı.

Suriye rejiminin son iki haftada Halep'e düzenlediği hava saldırılarının "tüm savaşın en şiddetli saldırısı" olduğunu kaydeden Feltman, tüm taraflara çatışmaların durması anlaşmasına Halep'in de dahil edilmesi çağrısını yaptıklarını söyledi.

"Rusya ve ABD'nin, ülke genelindeki çatışmaların durması anlaşmasının Halep'e de uygulanacağına yönelik açıklamalarını not ettik" diye konuşan Feltman, tarafların bu karara hemen uymasını beklediklerini dile getirdi.

"1,3 milyon kişi bomba korkusuyla sığınaklarda"

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien da Konsey'deki konuşmasında Halep'teki ölümler ve yıkımlardan "dehşete düştüğünü" söyledi.

Halep'in doğusunda 300 bin kişinin bir sonraki hava saldırısının ne zaman geleceği korkusuyla yaşadığını, batıda ise yaklaşık 1,3 milyon kişinin bomba korkusuyla sığınak ve bodrumlara sığındığını anlatan O'Brien, Halep halkının yaşam şartlarının tasvir edilemeyecek şekilde zor olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...