Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2017 06:59

BMGK Kuzey Kore'nin füze denemesini görüşecek

BMGK'nın, Kuzey Kore'nin 21 Mayıs'taki balistik füze denemesini görüşmek üzere 23 Mayıs Salı günü toplanacağı bildirildi.

BMGK Kuzey Kore'nin füze denemesini görüşecek
bmgk, kuzey kore

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Kuzey Kore'nin 21 Mayıs'taki balistik füze denemesini görüşmek üzere 23 Mayıs Salı günü toplanacağı bildirildi.

Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinin ardından ABD, Japonya ve Güney Kore, BMGK'nın toplanması talebinde bulundu.

BMGK, 23 Mayıs Salı günü Kuzey Kore'nin nükleer programını ve son füze denemesini görüşmek amacıyla toplanacak.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin 21 Mayıs günü öğleden sonra Güney Pyongan kentinin Pukchang bölgesi yakınlarından "tanımlanamayan" bir füze fırlattığı belirtilmişti.

Açıklamada, fırlatılan füzenin Japon Denizi'ne doğru 500 kilometre ilerlediği ifade edilmişti. ABD de Kuzey Kore'nin yeni balistik füze denemesinden haberdar olduğunu açıklamıştı.

BM Güvenlik Konseyi, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006'dan bu yana çeşitli askeri ve ekonomik yaptırımlar uyguluyor.

ABD, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların artırılmasını istiyor. Kuzey Kore ise balistik füze denemelerinin "savunma amaçlı" olduğunu savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...