Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2015 19:11

BMGK toplantısında hava sahası ihlali konusu gündeme gelmedi

Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi konusunun BM Güvenlik Konseyi'ndeki toplantıda gündeme gelmediği bildirildi.

BMGK toplantısında hava sahası ihlali konusu gündeme gelmedi
bmgk,

Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi konusunun BM Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) toplantıda gündeme gelmediği bildirildi.

 BMGK Dönem Başkanı İngiltere'nin Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, Konsey'deki Sudan ve Güney Sudan toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş uçağının düşürülmesi konusunda BM Güvenlik Konseyi Başkanı olarak bir talep olması halinde toplantı yapabileceklerini ancak henüz herhangi bir talep gelmediğini söyledi.

Bu olayın Suriye krizine siyasi çözüm bulunması konusundaki çabaların iki katına çıkarılması gerektiğini gösterdiğini anlatan Rycroft, bu olayların tekrar yaşanmaması için de önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Rycroft, "Bugünkü toplantıda bu konu gündeme getirilmedi. Biz İngiltere olarak Türk meslektaşlarımızla her seviyede temas halindeyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...