Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2016 06:59

Cameron'ın yerine o isim geçiyor

Başbakan David Cameron'ın yerine geçmesi beklenen isimlerin başında Londra'nın eski belediye başkanı Boris Johnson geliyor.

Cameron'ın yerine o isim geçiyor
david cameron,ingiltere,başbakan

İngiltere'de 2005'ten beri Muhafazakâr Parti lideri olan ve bu süre zarfında iki genel seçim zaferi yaşayan Başbakan Cameron'ın istifa kararının yankıları sürüyor. Tarihi referandumda AB'den çıkma kararı alan İngiltere'de, kesin sonuçların ardından istifasını açıklayan Başbakan David Cameron'ın yerine geçmesi beklenen isimlerin başında Londra'nın eski belediye başkanı Boris Johnson geliyor.

Geçen seneki seçimlerde partisini tek başına iktidara taşımayı başaran Cameron, kendisi AB'de kalınması gerektiğini düşünse de, partisini ve kabine üyelerini referandum konusunda özgür bırakmıştı. Bunun üzerine Adalet Bakanı Michael Gove ve Londra eski Belediye Başkanı Johnson'ın başını çektiği birçok Muhafazakâr Partili siyasetçi, AB'den ayrılma yanlısı grupta yer almıştı. İngiltere'de 2005'ten beri Muhafazakâr Parti lideri olan ve bu süre zarfında iki genel seçim zaferi yaşayan Başbakan Cameron'ın istifa kararının yankıları sürüyor.

JOHNSON YUHALANDI

Referandumun ardından Johnson'ın Londra'daki evinin önünde toplanan AB yanlıları, 52 yaşındaki siyasetçiye tepki gösterdi. Onlarca protestocu, Johnson'ı evinden çıkıp aracına binerken yuhaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...