Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2015 15:22

Çiftçiler Paris’i traktörlerle istila etti

Fransa’da tarım ürünlerinin fiyatlarının düşmesi ve yüksek vergi oranlarını protesto eden binlerce çifti, traktörleriyle başkent Paris sokaklarını istila etti.

Çiftçiler Paris’i traktörlerle istila etti
çiftçiler, Fransa, Paris, traktör

Binlerce çiftçi, düşük fiyatlar ve yüksek vergi oranlarını protesto etmek için traktörleriyle birlikte başkent Paris sokaklarına inerek otoyolu trafiğe kapattı. Fransa’nın en büyük tarım sendikası FNSEA tarafından düzenlenen eyleme katılan çiftçiler, en az bin traktör ile gerçekleştirdikleri gürültülü eylemde kar marjlarının giderek düşmesinden şikayet ettiler. Ucuz ithalat ve yüksek bordro ücretlendirmeleri nedeniyle Almanya, Batı Avrupa ve diğer ülkelerle rekabet edemediklerini dile getiren öfkeli çiftçiler, Fransız hükümetinden vergi indirimi ve Avrupa Birliği’nden de komşu ülkelerle eşit şartlar sağlaması yönünde harekete geçmesini talep etti.
Sendika tarafından yapılan açıklamada ise, ülkenin farklı noktalarında bulunan bin 733 traktörün eyleme katıldığı kaydedildi. Tarım sektöründe yapısal reformlar yapılması konusunda ısrarcı olan Fransa Başbakanı Manuel Valls ise, FNSEA Başkanı ile bugün bir görüşme gerçekleştirebileceğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...