Tgrt Haber
11 Ekim 2017 13:14

Çin'den ABD'ye destroyer tepkisi

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi egemenlik haklarına saygı duymaya çağırarak, "hatalı davranışı" bırakmaları tavsiyesinde bulundu.

Çin'den ABD'ye destroyer tepkisi
çin,dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Pekin’de düzenlediği  olağan basın toplantısında, ABD’nin güdümlü füze destroyerinin Güney Çin  Denizi’ndeki Şişa adalarına yaklaşmasına ilişkin Pekin yönetiminin bu harekete  kararlılıkla karşı çıktığını ve ABD tarafına tepkilerini ilettiklerini bildirdi.ABD’yi Çin’in egemenlik hakları ve çıkarları ile bölge ülkelerinin  barış ve istikrar çabalarına saygı duymaya çağıran Sözcü, Washington yönetimine  bu tür "hatalı davranış”ları bırakması tavsiyesinde bulundu.Şişa adalarının Çin’in egemenliği altında olduğunu belirten Hua,  "seyrüsefer serbestisi" adı altında yapılan söz konusu hareketin Çin’in egemenlik  hak ve çıkarlarını tehlikeye attığını, Çin’in yasal haklarını ve uluslararası  hukuku ihlal ettiğini öne sürdü.

Hua, Çin savaş gemilerinin ABD tarafının uyarı amaçlı bölgeye intikal  ettiğini söyledi. Çin, Güney Çin Denizi'ndeki hak iddiaları nedeniyle ABD ve bölge  ülkeleriyle egemenlik tartışmaları yaşıyor. Güney Çin Denizi'nde yapay adalar  inşa eden Çin'in  Şişa (Paracel) adalarında askeri ve sivil kullanım amaçlı uçak  pistleri bulunuyor. Çin, 1947'de yayımladığı 9 kesik çizgili haritayla Güney Çin  Denizi'nde bölgenin yaklaşık yüzde 80'i üzerinde hak iddia ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...