Tgrt Haber
26 Ekim 2016 10:13

DAEŞ karşıtı koalisyonun bir sonraki hedefi Rakka

DAEŞ karşıtı koalisyona üye ülkelerin Savunma Bakanları Paris’te Musul ve Rakka'yı görüştü. Koalisyon Musul'dan sonra Rakka'yı DAEŞ'den kurtarmayı planlıyor.

DAEŞ karşıtı koalisyonun bir sonraki hedefi Rakka
daeş, koalisyon, rakka,

Paris'te açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, uluslararası koalisyonun Musul operasyonunun ardından Rakka'nın kurtarılması için harekete geçeceğini belirtti. Carter Rakka için harekete geçecek bölgedeki kuvvetlerin inşasına yardım ettiklerini belirtti. ABD Savunma Bakanı DAEŞ'e karşı askeri başarı sağlanması için hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı.

DAEŞ karşıtı koalisyon güçlerinin görev paylaşımı

Toplantıya katılan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter geçen hafta Musul’daki askeri operasyonun gidişatına ilişkin yerinde bilgilenmek üzere Bağdat ve Irak’ın kuzeyindeki Kürt bölgelerini ziyaret etmişti. Carter daha önce de Ankara’da temaslarda bulunmuştu. Musul’da DAEŞ karşıtı 60’dan fazla ülkeden oluşan koalisyon içinde Almanya da yer alıyor. Alman askerleri operasyonlara havadan keşifler, uçakların havada ikmali ve bölgedeki Fransız savaş gemisini koruma amaçlı görev yapıyor. Almanya ayrıca Kürt peşmergelerin silahlandırılması ve eğitiminden sorumlu. Bu nedenle Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de Paris’teki toplantıya katıldı. Geçen Perşembe günü yine Paris’te 22 ülkenin katılımıyla düzenlenen toplantıda da Musul’da DAEŞ'in bertaraf edilmesinden sonraki dönemde neler yapılabileceğine ve yapılması gerektiğine ilişkin olarak görüş alış verişinde bulunulmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...