Tgrt Haber
05 Eylül 2015 07:23

DAEŞ'le savaşta koalisyon genişliyor

Türkiye ve Amerika'nın uluslar arası koalisyon kapsamında DAEŞ'e karşı birlikte hareket etmeye başlamasının ardından, Katar da harekatlar için hazırlıklara başladı.

DAEŞ'le savaşta koalisyon genişliyor
daeş, türkiye,

Türkiye, ABD savaş uçaklarının ardından DAEŞ'le mücadele için Katar'a da üslerini açacak. Terör örgütü DAEŞ'e karşı bir araya gelen koalisyon ülkeleri, DAEŞ'e yönelik operasyonları daha kapsamlı hale getirecek adımlar atmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin koalisyon uçaklarıyla beraber DAEŞ mevzilerini bombalamaya başlamasının ardından, Ortadoğu'daki bir başka önemli ülke koalisyonla birlikte ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye ve Katar kısa süre önce önemli bir askeri işbirliği anlaşmasına imza atmıştı. Anlaşma, Türkiye'nin Katar'da askeri üs kurmasına imkan tanıyordu. Yine aynı anlaşma, Katar'ın da Türkiye'ye asker göndermesinin önünü açıyordu. Bölgede dikkatleri üzerine çeken bu anlaşmanın ardından, Türkiye ve Katar kısa süre sonra ortak harekat için bir araya gelecek. Körfez'in önemli ülkesi Katar'ın, DAEŞ terör örgütüne karşı Türkiye ve ABD ile ortak operasyon için hazırlıklara başladığı öğrenildi. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İncirlik Üssü'nü kullanan ABD'nin yanı sıra Katar da DAEŞ'e karşı operasyonlara katılması için Türkiye'ye savaş uçağı gönderecek. ABD'nin İncirlik'teki savaş uçağı sayısının 30'a ulaşması beklenirken, Katar'ın ise ne kadar uçak göndereceği henüz planlama aşamasında

 KATAR'IN UÇAKLARI
Katar'ın göndereceği uçakların da İncirlik'te mi yoksa bölgedeki diğer üslerde mi konuşlanacağı da henüz netlik kazanmadı. Ancak, Katar uçaklarının Malatya ya da Diyarbakır'dan havalanma ihtimali de var. ABD ise İncirlik'e sadece savaş uçaklarını göndermeyecek. Bununla birlikte silahlı ve silahsız İHA, insanlı ve insansız keşif uçaklarının da İncirlik'e takviye olarak gönderilebileceği belirtiliyor. Harekata katılan uçaklara yakıt desteği için de dört tanker uçağının İncirlik'e gönderilmesi de gündemde. Kaynaklar, İncirlik'teki ABD'li asker sayısının da 2 bine ulaşabileceğine dikkat çekiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...