Tgrt Haber
29 Temmuz 2015 20:48

DAEŞ'ten Yemen'de kanlı saldırı

Sana'da Şii camisine yönelik bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı DAEŞ üstlendi.

DAEŞ'ten Yemen'de kanlı saldırı
yemen, saldırı,

Yemen'in başkenti Sana'da bomba yüklü bir araçla yapılan  saldırıda 8 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.Sana'nın Nukum bölgesinde Şii camisi olarak bilinen el-Feid mescidi  önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 8 kişi hayatını  kaybetti, 6 kişi yaralandı.
 
Saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in Yemen kanadının üstlendiği belirtildi.
 
DAEŞ,  saldırıyı "Sana vilayeti" adlı kullanıcı adıyla sosyal paylaşım  sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamayla üstlendi. Mesaj'da "Müslümanların intikamı  bugün Sana vilayetindeki operasyonumuzla alındı, patlamada Şii Husilerin  kontrolündeki cami imha edildi" açıklaması yapıldı.
 
AA muhabirinin, görgü tanıklarından elde ettiği bilgiye göre  patlamanın ikindi namazı vaktinde gerçekleştiği ve patlamanın şiddetiyle bölgede  büyük bir paniğin yaşandığı öğrenildi. DAEŞ daha önce de Sana'da camilere yönelik bir çok saldırıyı  üstlenerek, Husilere ''savaş açtığını'' ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...