Tgrt Haber
21 May 2017 16:59

Darbe girişimi başarılı olsaydı Kosovalılar Türkiye'yi savunurdu

Kosova'daki Söz Partisi Genel Başkanı Kelmendi, Kosova halkının Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "Halkın içinde öyleleri var ki FETÖ'nün darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'ye gidip müdafaada bulunurlardı." dedi.

Darbe girişimi başarılı olsaydı Kosovalılar Türkiye'yi savunurdu
Darbe,Kosova

Kosova'daki Söz (Fjala) Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Gezim Kelmendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'de geçen yıl gerçekleştirdiği darbe girişimine Kosova'dan ilk karşı çıkan siyasetçinin kendisi olduğunu söyledi.

FETÖ'nün bir terör örgütü olduğuna ve Türkiye'nin anayasal yapısını tehdit ettiğine işaret eden Kelmendi, 15 Temmuz ve sonrasında bu kanlı örgüte karşı Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek için birçok medya ortamında görüşlerini paylaştığını, gazeteler aracılığıyla ve televizyon programlarına çıkarak açıklamalarda bulunduğunu anlattı.

Gelinen noktada, "Türkiye'nin arkasında olduğunu" her platformda dile getirdiğini ancak Kosova'da FETÖ ile ilişkili kurum ve kuruluşlara dönük devlet tarafından bir yaptırım uygulanmadığını aktaran Kelmendi, Kosova'da 11 Haziran'da yapılacak erken seçimde halkın kendisine yetki vermesi halinde Türkiye'deki gibi bir mücadele yürüteceğini vurguladı.

Kosova'da medyanın Türkiye karşıtı tutumuna dikkati çeken Kelmendi, "Kosova halkı Türkiye'yi çok seviyor, propaganda ve siyasi söylemler halkın sesi değildir. Halkın içinde öyleleri var ki FETÖ'nün darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'ye gidip müdafaada bulunurlardı." ifadesini kullandı.

"Kosova halkının Türkiye'nin yanında olması gerektiğini" dile getirdiği için ülkesinde "Türkiye ve Erdoğan yanlısı" diye eleştirildiğini, yüzlerce politik tehdit aldığını aktaran Kelmendi, tüm bunlara rağmen Türkiye'ye desteği bir borç olarak gördüğünü belirtti. Kelmendi, "Ben Türkiye'den destek almadım, bir beklentim de yok ama her zaman Türkiye ile olacağım ve sürekli de destek vereceğim. Karşılıksız bir sevgim var." diye konuştu.

"Türkiye yanlıları giderek çoğalıyor"

Kelmendi, Kosova'da Türkiye yanlılarının giderek çoğaldığını ama medyanın bu durumu görmezden geldiğini vurgulayarak, "Yüzyıldır Sırp propagandası ile halkı etkilemeye çalışmışlardı. Kosovalıların Türkiye'de eğitim görmesi, internet aracılığıyla Türkiye hakkında bilgilere ulaşılmasıyla anlaşıldı ki Türkiye bize karşı değil, bizim dostumuz." dedi.

Batı ülkelerinin de Kosova'nın yönetimindeki siyasetçileri yönlendirdiğini öne süren Kelmendi, "Buradaki bazı siyasi aktörler, iktidarda kalmak için, Batı ülkeleri ile yaptıkları iş birliğinin bozulmaması için gerekirse kendi kimliğini bile yok edebilir. Batı'ya çok meyilliler. Dini bile feda edebilirler. Zaten Avrupa'nın içinde sadece Kosova'da, ilk ve ortaöğretimde dini derslerin verilmesi ve başörtüsü yasak." eleştirisinde bulundu.

Gezim Kelmendi, ülkenin önde gelen bazı yöneticilerinin, İslami etkinliğe katılmazken farklı dinlerin temsilciliklerince yapılan etkinliklerin en ön sırasında yer almaya çalıştığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...