Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2016 14:09

Darbe girişimi Chicago Üniversitesinde tartışıldı

Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Acar, 'Gülen’in Türkiye’ye iade edileceğine inanıyorum' dedi.

Darbe girişimi Chicago Üniversitesinde tartışıldı
Darbe girişimi, Chicago Üniversitesi,

Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) olduğunda hiçbir şüphe bulunmadığını belirterek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye’ye iade edileceğine inandığını söyledi.

Chicago Üniversitesinde, Türkiye’de gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişiminin ele alındığı söyleşiye katılan Acar, darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle FETÖ terör örgütü hakkında öğrencilere bilgi vererek, onların sorularını yanıtladı.

Yaşanan travmanın, şok ve acının boyutunu yeterince kavramadan, Türk devleti ve halkıyla yeterince dayanışma göstermeden, dikkatlerin darbe girişimi sonrasındaki gelişmelere çevrilmesinin üzüntü verici olduğunu dile getiren Acar, Türkiye'nin kasıtlı bir şekilde "insan hakları ihlalleri görülen, işkence ve kötü muamelenin yaygın olduğu, medya ve fikri özgürlüğünün kısıtlandığı, Kürt kökenli yurttaşların baskıya maruz kaldığı bir ülke" olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade etti. Acar, şöyle devam etti: 

"Türkiye işkence ve kötü muameleye kesinlikle müsamaha göstermemiştir. Bu tür iddialar dünyanın her ülkesinde olabilir. Amerika'da her cezaevindeki mahkuma iyi davranıldığını ve hiçbirinin haklarının ihlal edilmediğini söyleyebilir miyiz? Devletin yapması gereken bu iddiaları araştırmak, doğruysa suçluları cezalandırmak, mağdurların yararlanabilecekleri hukuki ve yasal imkanları mevcut kılmaktır. Türkiye de bunu yapmaktadır."

Darbe girişimi sonrasında gerçekleşen gözaltı sayısıyla ilgili sorular üzerine ise Acar, ortaya çıkan rakamla ilgili yorum yapabilmek için gizli bir yapının sınavlarda hile yapmak, kendileri gibi düşünmeyenleri haksız ithamlarla elimine etmek dahil her türlü yolu deneyerek 40 yıldır devlet kurumlarına sızdığının dikkate alınması gerektiğini vurguladı. 

Başkonsolos Acar, darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu düşünmediğini, Fetullah Gülen'in de iade edileceğine inandığını sözlerine ekledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...