Tgrt Haber
28 Nisan 2016 19:30

Davutoğlu, 'Türkiye kapılarını kapatmayacak'

Davutoğlu konuşmasında, “Bir çok millet mültecilere kapılarını kapattı ama Türkiye hiçbir zaman kapılarını kapatmayacak. Bizim kapılarımız her zaman onlara açık. Çünkü bizim kalplerimiz onlara açık. Onlar bizim evlerimize girmeden kalplerimize girdiler. Bugün bizim ihtiyacımız olan bu yaklaşımdır” dedi.

Davutoğlu, 'Türkiye kapılarını kapatmayacak'
davutoğlu, mülteciler,

Katar’da temalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar Üniversitesinde, "Türkiye-Katar İşbirliği, Bölgesel Meydan Okumalar, Daha Geniş Ufuklar" konulu bir konuşma yaptı.

Türkiye’de bugün neredeyse 3 milyon mülteci bulunduğunu söyleyen Davutoğlu, Suriye halkının 3’de birinin bugün komşu ülkelerde mülteci durumunda bulunduğunu ve Türkiye’de doğmuş 152 bin Suriyeli bebek olduğunu belirtti.

“Daha iyi bir güvenlik ortamı için birlikte çalışmamız gerekiyor” diyen Davutoğlu, “Türkiye’nin Katar gibi bir ortağa ihtiyacı var biz istikrarlı ve güvenlik bir Körfez olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye ve Katar’ın Suriye konusunda aynı bakış açısına sahip olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Suriye’de siyasi bir çözüm için uğraşıyoruz. Suriye’de çözüm için ılımlı muhalifleri destekliyoruz” dedi. Davutoğlu, “Biz bölgemizdeki ülkelerin siyasi birliğini güçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kilis nüfusunun yüzde 60’ının Suriyeli olduğunu belirten Davutoğlu, Kilis’e düşen roketlerle ilgili bir soru üzerine “Kilis’te vatandaşlarımızı korumak için gerekli her türlü tedbirleri alıyoruz” dedi.

Davutoğlu konuşmasında mezhepçiliğin en büyük tehditlerden biri olduğunu da vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...