Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2016 17:37

DEAŞ El Bab'da halkı kalkan olarak kullanıyor

Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'da sivil halkı kalkan olarak kullandığı, halkın arasında gizlenmeye çalıştığı belirlendi.

DEAŞ El Bab'da halkı kalkan olarak kullanıyor
DEAŞ, El bab,

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, terör örgütü DEAŞ, El Bab kentinde cami, okul, hastane gibi kamu binalarını komuta kontrol merkezi, karargah, savunma mevzisi ve barınma yeri olarak kullanıyor. Örgüt, zırhlı araçlarını, doçka ve havanlarını bu binaların çevresine saklayarak hava harekatlarından korumaya çalışıyor.

Fırat Kalkanı Harekatının beklenenden daha yavaş ilerlemesinin ana sebebini harekat bölgesindeki sivillere zarar verilmemesi için gösterilen hassasiyet oluşturuyor.

Terör örgütü DEAŞ, sivil halkı kalkan olarak kullanmanın yanı sıra halkın arasına gizlenmeye de çalışıyor. Bu nedenle bazen teröristler tespit edilmesine rağmen yakınlarında bulunan sivillere zarar vermemek için operasyon veya hava harekatı ya iptal ediliyor ya da geciktiriliyor. Teröristler ayrıca kentte boşalttıkları hastaneleri karargah ve silah deposu olarak kullanıyor.

Harekat kapsamında ilgili birimler tarafından bunlar detaylarına kadar inceleniyor ve hedef tespitleri çok ayrıntılı şekilde yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...