Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Şubat 2017 12:10

Disney, YouTube yıldızı PewDiePie ile bağlarını kopardı

Disney Stüdyoları, dünyanın en ünlü YouTube yıldızlarından, takma adı PewDiePie olan Felix Kjellberg ile yayınladığı Yahudi karşıtı videolar nedeniyle ilişkisini kesti.

Disney, YouTube yıldızı PewDiePie ile bağlarını kopardı
YouTube,

BBC'nin haberine göre, Disney, bir süredir YouTube üzerinden Nazilere değinen ve Yahudi düşmanlığı temalı videolar paylaşan PewDiePie ile anlaşmasını sona erdirdiğini açıkladı.

YouTube yıldızlarını bir araya getiren Marker Stüdyoları aracılığıyla Disney ile bağlantı kuran aynı adlı kanalın sahibi Kjellberg, konuyla ilgili olarak "nefret içeren yaklaşımların her türlüsüne" karşı olduğunu belirtti.

"Bazı hizmetlerin ne kadar çılgın olduğunu göstermeye çalışıyordum"
Kjellberg, YouTube'daki PewDiePie kanalında yayınlanan bir videosunda, iki Hint'e "Yahudilere Ölüm" yazan bir posteri taşımaları için ödeme yaptı.

Tepkiler üzere Kjellberg, "Modern dünyanın, özellikle çevrim içi bazı hizmetlerin ne kadar çılgın olduğunu göstermeye çalışıyordum." açıklamasında bulundu.

Kjellberg'in, YouTube aracılığıyla geçen yıl 15 milyon dolar kazandığı ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...