Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ekim 2016 10:52

Dünya Sağlık Örgütü Musul hazırlıklarını tamamladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Irak'ta Musul kentinden sığınmacıları karşılamak için gereken hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü Musul hazırlıklarını tamamladı
Dünya Sağlık Örgütü, Musul

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Irak'ta Musul kentinden sığınmacıları karşılamak için gereken hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, 17 Ekim'de başlayan Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonun devam ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Musul'daki sığınmacıları karşılamak için Irak'taki sağlık birimlerinin iş birliğiyle yapılan hazırlıklar tamamlandı." ifadesi kullanıldı.

Hazırlıklar kapsamında, Irak'ın bazı bölgelerine 46 mobil tıbbi kliniğin yerleştirildiği, 45 sağlık ekibinin görevlendirildiği ve 26 ambulansın bekletildiği belirtilen açıklamada, 350 binden fazla kişinin ihtiyacına cevap verecek acil ilk yardım malzemesi ile çeşitli ilaçların da temin edildiği bilgisi paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...