Tgrt Haber
02 Haziran 2018 22:02

Dünyayı sarsan bomba iddia! ABD'li askerler oraya gitti

ABD ordusuna bağlı bir grup askerin, ağır silahlar ve zırhlı araçlarla Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde konuşlandığı iddia edildi.

Dünyayı sarsan bomba iddia! ABD'li askerler oraya gitti
abd,,asker,,sincar,

Sincar Kaymakamı Mehma Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'li  askerlerin Musul'un kuzeybatısında yer alan, stratejik konuma sahip Sincar  Dağı'na zırhlı araçlar ve ağır silahlarla konuşlandığını ifade etti.

Halil, ABD'nin çok önceden Sincar'da konuşlanmak için hazırlık  yaptığını ve Sincar Dağı'nda bir askeri üs kurmayı hedeflediğini öne sürdü.

Bunun yanı sıra Irak medyasında, ABD askerlerinin dün 15 adet zırhlı  personel taşıyıcı araçla Sincar Dağı'na geldiği yönünde haberler yer aldı.


Irak ve ABD'li askerlerin, dün terör örgütü DEAŞ'ın varlık gösterdiği  Musul'un batısındaki Irak-Suriye sınır şeridine ulaşarak kontrolü sağladığı  bildirilmişti.

Terör örgütü PKK, DEAŞ'ın 3 Ağustos 2014'te Sincar'daki Ezidilere  saldırısını bahane ederek ilçede varlık göstermeye başlamıştı.

Türkiye'nin, Sincar'a operasyon yapılabileceği sinyalini vermesinin  ardından örgüt geçen mart ayında bölgeden çekildiği iddiasında bulunmuş, Irak  ordusu da teröristlerin çekildiği noktalara yerleştiğini duyurmuştu.

PKK'nın yanı sıra, Sincar'da Irak Başbakanlığı bünyesindeki Haşdi  Şabi'ye bağlı silahlı unsurlar da varlık gösteriyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...