Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2016 07:26

Düşen uçağın sahibi tutuklandı

Kolombiya'da düşen uçağın sahibi Bolivyalı charter şirketi Lamia'nın genel müdürü Gustavo Vargas ile sekreteri ve teknikerinin Bolivya'da tutuklandığı bildirildi.

Düşen uçağın sahibi tutuklandı
kolombiya, chapecoense

Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, Chapecoense futbolcuları, teknik ekip, yöneticiler ve Brezilyalı gazetecilerin de aralarında bulunduğu 71 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, uçağın sahibi Lamia adlı şirketin genel müdürü Vargas ile sekreteri ve teknikeri tutuklandı.

Kazayı araştırmakla görevli Santa Cruz Savcısı Ivan Quintanilla, konuya ilişkin açıklamasında, olayda sorumlulukları bulunan kişilerin tutuklandığını ifade etti.

Bolivya Sivil Havacılık Genel İdaresi (DGAC), geçen pazartesi günü şirkette yaptığı aramalarda birçok belgeye el koymuştu. Ayrıca Vargas, birkaç gün önce Bolivya basınına yaptığı açıklamada uçağın Cobija'da yakıt ikmali yapmış olması gerektiğini belirtmişti.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak dağlık araziye düşmüş, kazada 71 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...