Tgrt Haber
27 Mart 2015 01:10

Düşen uçakla ilgili bir bomba iddia daha

Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Düşen uçakla ilgili bir bomba iddia daha
fransa, uçak,

150 kişinin bulunduğu yolcu uçağı üç gün önce Fransa'nın güneyinde düşmüş, uçaktan kurtulan olmadığı belirtilmişti. Uçağın ses kayıtlarının değerlendirilmesi sonucunda Marsilya Başsavcısı Brice Robin, düşüş anında kokpitte olan pilot Lubitz'in uçağı bilinçli olarak alçalttığını açıklamıştı. Lubitz’in Düsseldorf kentindeki evinde arama yapıldı. İngiliz gazetesi Daily Miror'un internet sitesinde yer alan habere göre, polis Lubitz'in evinde yapılan arama sonucu kayda değer bir kanıta ulaştı. Kanıtın bir 'intih ar notu' olmadığını belirten polis, ne olduğu hakkında bilgi vermedi. Düsseldorf Savcılığı da Lubitz'in özellikle kişisel dokümanlarıyla ilgilenildiğini ve bunların değerlendirmesinin zaman alacağını açıklamıştı.

YOLCULAR ÇIĞLIK ATARKEN...

Öte yandan ses kayıtlarından, pilot Lubitz'in kokpitteyken nefes alış verişinin düzenli olduğu ortaya çıktı. Habere göre, yolcular uçağın düşüş anında çığlık atarken pilot Lubitz normal bir şekilde nefes alıp veriyordu. Bu da pilot Lubitz'in düşüş anında bilincinin açık ve sakin olduğu iddialarını güçlendiriyor.

Ayrıca Daily Miror gazetesi, bugünkü sayısının ilk sayfasını pilotun depresyonda olduğuna dair iddialara ayırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...