Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2017 06:17

Duterte: ABD'den silah almayacağız

Washington'ın silah satışı konusunda çok fazla ön koşul koyduğunu ifade eden Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Moskova'nın böyle şartları olmadığını belirterek, ABD'den silah almayacağını söyledi.

Duterte: ABD'den silah almayacağız
duterte, abd, silah

Rus basınına konuşan Duterte, "Rusya silah satıp hiçbir şart koymuyor. Rusya silah satıyorsa, silah satıyordur. İhtiyacın varsa verir" ifadelerini kullandı.

'KİMSEDEN MERHAMET DİLENMEYECEĞİM'

Duterte, şöyle devam etti: "Bunu ABD ile böyle yapabilir misiniz? Hayır. Zira başkan vereceğini söylerken, dışişleri bakanlığı 'Hayır' diyor. Kongre 'Hayır' diyor. Bu nedenle mesafeli davranıyoruz. Öyleyse, öyle olsun. Bunun için kimseden merhamet dilenmeyeceğim. Rusya'ya gidebilirim."

DUTERTE RUSYA YOLCUSU

Duterte'nin yarın Moskova'yı ziyaret etmesi beleniyor. Filipinler daha önce ABD'den silah aldığı için, şimdiye kadar Moskova'yla askeri işbirliğine yönelik bir anlaşmaları olmadı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...