Tgrt Haber
30 Eylül 2016 14:00

Elysee Sarayı için güvenlik önlemleri artırıldı

Fransa Cumhurbaşkanlığı konutu Elysee Sarayı'nı korumakla görevli ekiptekilerin sayısı iki katına çıkarıldı.

Elysee Sarayı için güvenlik önlemleri artırıldı
Elysee Sarayı, fransa,

Fransa'da artan terör tehdidi ve saldırı riskine karşı alınan önlemler artırıldı. Cumhurbaşkanlığı sarayı Elysee'yi koruyan güvenlik ekibi iki katına çıkarılırken, saray etrafında devriye gezen ekipler de daha çok mesai yapacak.

Fransız RTL radyosunun Paris Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan bir iç yazışmaya dayanarak verdiği bilgiye göre, istihbarat yetkilileri, Elysee Sarayı'na karşı düzenlenecek önemli bir saldırı konusunda uyarıda bulunuyor ve bu nedenle sarayın güvenliğinin artırılması isteniyor. Haberde, Elysee Sarayı'na karşı girişilecek bir canlı bomba saldırısı hazırlığından bahsedilerek, sarayın bulunduğu Şanzelize bölgesinin yoğun korumaya alındığı belirtiliyor, buranın Paris'te turist yoğunluğunun en fazla olduğu bölge oluşuna dikkat çekiliyor.

Herhangi bir müdahale anında kullanılmak üzere saray çevresinde bekletilen güvenlik araçlarına bir yenisinin eklendiği bilgisi de verilen haberde, güvenliği sağlamak amacıyla saray ve çevresinde bulunan ekiptekilerin sayısının iki katına çıkarılma kararı alındığı aktarıldı.

Fransa'da geçen yıl meydana gelen saldırılar sonrası olağanüstü hal ilan edilmiş ve tüm hassas bina ve noktalara devriye gezen asker ve polisler yerleştirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...