Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2015 10:40

Endonezya’da askeri uçak düştü

Endonezya hava kuvvetlerine ait bir nakliye uçağının Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan'da şehir merkezine düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre, 11 kişi hayatını kaybetti.

Endonezya’da askeri uçak düştü
askeri uçak, endonezya, Sumatra

Endonezya hava kuvvetlerine ait bir nakliye uçağının, Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan'da şehir merkezine düşmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 11 kişi hayatını kaybetti.
Ordu sözcüsü Fuad Basya, Metro TV'ye verdiği demeçte C-130 Herkül tipi askeri nakliye uçağının Medan'daki Soewondo Hava Kuvvetleri Üssü'nden hareket ettikten kısa süre sonra şehir merkezine düştüğünü söyledi.
Bölgedeki yerel bir hastanenin sözcüsü Sairi M Saragih, hastaneye 11 kişinin cesedinin ulaştığını açıkladı.
Sözcü Basya, AA muhabirine 12 mürettebatın bulunduğu uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediğini, Endonezya Genelkurmay Başkanı Moeldoko'nun kazayla ilgili soruşturma açılmasını istediğini belirtti.
Kazaya şahit olan Gundur isimli Endonezyalı, uçağın düştüğü yerde küçük bir krater oluştuğunu, alevler ve yoğun bir duman bulutu görüldüğünü bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...