Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Eylül 2017 22:14

Erdoğan ve Trump görüşmesi sonrası önemli mesaj: Hiç olmadığı kadar yakınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Trump görüşmesi sonrası önemli mesaj: Hiç olmadığı kadar yakınız
erdoğan trump,görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, dün New York'ta Lotte New York Palace Otel'de bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin heyetlar arası bölümüne, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalındığı bildirildi. Görüşmede, iki liderin, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı oldukları ifade edilerek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağının vurgulandığı belirtildi.

HİÇ OLMADIĞI KADAR YAKINIZ

Görüşmenin başında açıklama yapan ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ile çok iyi bir işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, "Çok iyi bir dostluğumuz var. Hiç olmadığı kadar yakın iki ülke ve bunun ikimiz arasındaki kişisel ilişkiyle de ilgisi olduğunu düşünüyorum" dedi.

DEĞERLİ DOSTUM DONALD

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "BM Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğum Amerika'da değerli dostum Donald ile bu heyetler arası ve ikili görüşmeyi gerçekleştirmek suretiyle inanıyorum gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeleri, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız. Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine çok çok teşekkür ediyorum" dedi..

SURİYE, IRAK, FETÖ İADESİ GÖRÜŞÜLDÜ

İki liderin görüşmesinde bölgesel ve küresel gelişmelerin yanı sıra iki ülke ilişkilerini de ele alındı. Suriye'deki siyasi geçiş sürecinin yanı sıra Kuzey Irak'taki referandum süreci de iki liderin gündemindeki konulardan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, geçen mayıs ayında Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında çıkan olaylarla ilgili Cumhurbaşkanlığı korumalarına açılan davalar ve ABD Kongresi'nin korumalara silah satışını sağlayan yasayı geri çekme kararı da gündeme getirdi. İki lider, FETÖ elebaşısı Gülen'in iadesi konusu da görüştü. Ayrıca, iki ülke ekonomik ilişkilerini geliştirmek için atılacak adımlar da masaya yatırıldı.

BM YEMEĞİNDE SOHBET ETMİŞLERDİ

Erdoğan ve Trump, BM 72. Genel Kurulu'nun ilk gününde BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres'in heyet başkanları onuruna verdiği yemekte aynı masaya oturmuştu. Trump, bir süre Erdoğan'ın yanına gelerek sohbet etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melani Trump'un ev sahipliğindeki BM resepsiyonuna da katılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...