Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Nisan 2015 18:31

Ermeni iddialarına Türk bayraklı tepki

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kenti sakinleri, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını, evlerinin balkonlarına ve işyerlerine Türk bayrağı asarak protesto etti.

Ermeni iddialarına Türk bayraklı tepki
bayrak, ermeni,

Türk Lübnan Derneği tarafından düzenlenen ve 24-25-26 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan Türkiye'yle dayanışma kampanyası kapsamında kent sakinlerine Türk bayrakları dağıtıldı. Protesto sonrasında Ermenilerin, 1915 olaylarının 100'üncü yılı münasebetiyle kentin kültür merkezi, sanayi ve ticaret odasında düzenlemeyi planladığı etkinlikler iptal edildi. Derneğin Genel Sekreteri Zahir Sultan, "Hepimiz Fransızların yazdığı tarih kitaplarını okuduk. Türkiye, Ermenileri Osmanlı arşivlerini incelemeye çağırıyor, Türk ve Ermeni araştırmacıların istedikleri bilgiyi elde edebileceğini söylüyor" dedi.
 Trablus Müftülük Ofisi Müdürü Şeyh Macid ed-Derviş de şöyle konuştu: "Ermeniler kendi atalarını müdafaa ediyorsa biz de atamız Türkleri müdafaa ediyoruz. Ben aslen Konyalıyım. Onların müdafaa hakkı varsa bizim de var. Ermeniler iddialarını gündemde tutmak için çalışmalarını arttırdı ne yazık ki Lübnan'daki siyasi çevreler ve özellikle de Hıristiyanlar seçimlerde oy almak amacıyla onlara yaranma yarışına girmiş durumda. Ama biz, Türkiye'nin Trablus'ta hakarete uğramasına asla izin vermeyeceğiz."
 
AFGANİSTAN
Afganistan'daki Türkmen ve Özbekler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını Mezar-ı Şerif kentinde protesto etti. 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını protesto etmek için Mezar-ı Şerif'teki Türkmen Şura Merkezi'nde toplanan Türkmen ve Özbekler, programa ellerinde Türkiye ve Afganistan bayraklarının yanı sıra "Türkler Katil Değildir", "Ermeni soykırımı büyük bir yalan" ve "Afgan halkı Türk halkının yanındadır" yazılı Türkçe, Farsça ve İngilizce pankartlarla katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...