Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2016 18:40

Ermenistan'a sert mesaj, 'Aklınızdan geçirmeyin'

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan topraklarında hiçbir zaman ikinci bir Ermeni devleti kurulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Ermenistan'a sert mesaj, 'Aklınızdan geçirmeyin'
aliyev, ermenistan,

Aliyev, 28 Mayıs 1918'de ilan edilen cumhuriyetin 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet Günü resepsiyonunda yaptığı konuşmada Azerbaycan halkını kutlayarak barış, huzur ve istikrar temennisinde bulundu. Azerbaycan'ın İslam dünyasında ilk demokratik cumhuriyet olarak kurulmasını tarihi bir olay olarak nitelendiren Aliyev, cumhuriyetin kurucularının halkın kalbinde daima yaşayacağını vurguladı.

ERMENİSTAN'A SERT MESAJ!

Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Dağlık Karabağ sorununa da değinen Aliyev, sorunun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Azerbaycan halkı ve devleti, hiçbir zaman topraklarımızda ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına müsaade etmeyecek" dedi.

Ordunun güçlendirilmesinden, ekonomik reformlardan, Güney Gaz Koridoru'ndan bahseden Aliyev, "Azerbaycan hiçbir zaman şimdiki kadar güçlü olmamıştı. Kendi kaderimizin sahibi, bağımsız ülke, özgür halkız. Dünya çapında kendi yerimiz var ve bağımsızlık, kalkınma yoluyla yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...