Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2017 15:03

Ermenistan'a Türkiye çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Ermenistan'a Türkiye ile ilişkilerini normalleştirme çağrısı yaptı.

Ermenistan'a Türkiye çağrısı
ermenistan, türkiye,

Federica Mogherini, AB-Ermenistan İşbirliği Konseyi Toplantısının ardından Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan ile düzenlediği basın toplantısında, AB'nin Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine verdiği desteği yineleyerek, Ermenistan'ı Türkiye ile ilişkilerini normalleştirmeye çağırdı.
 
"ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI"
 
Dağlık Karabağ sorununa ilişkin Mogherini, "Mevcut durum sürdürülemez. Uluslararası hukuk çerçevesinde Dağlık Karabağ sorununa acilen siyasi bir çözüm bulunmalı" dedi.
 
 AB ve Ermenistan arasında geçen mart ayında imzalanan AB-Ermenistan  Kapsamlı ve Geliştirilmiş Ortaklık Anlaşması'na ilişkin müzakerelerin  tamamlandığını belirten Mogherini, sürecin bir an önce sonuçlandırılması  gerektiğini kaydetti.
 
AB-Ermenistan İşbirliği Konseyi 17. Toplantısında, Ermenistan'ın  siyasi, ekonomik ve sosyal alanda gerçekleştirdiği reformların ele alınan konular  arasında olduğu bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...