Tgrt Haber
10 Ekim 2015 03:06

Esad güçlerine ait 5 tank imha edildi

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Hama'nın kuzey kesimlerinde kara harekatı yürüten Esad güçlerine ait 5 tankı imha ettiği bildirildi.

Esad güçlerine ait 5 tank imha edildi
esad, suriye,

 ÖSO'ya bağlı 13. Tümen'in saha komutanlarından Zeyd Hasun, rejim güçlerinin, Rusya'nın hava desteğiyle Hama'nın kuzeyinde kara harekatı yaptığını ifade etti. Esad güçlerinin bölgede muhaliflere yönelik başlattığı operasyonda şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Hasun, ÖSO'ya bağlı birliklerin Tow füzeleriyle Hama'nın Muğayir ve Ma'an beldeleri çevresinde 5 rejim tankı imha ettiğini aktardı. Üç gün önce Rus ordusuna ait savaş uçaklarının hava desteğiyle operasyon başlatan rejim güçleri Hama'nın kuzeyinde muhaliflerin sert direnişiyle karşılaşmış. Muhalifler Esad güçlerine Tow füzeleriyle saldırmasında 16 tank, 4 personel taşıyıcı paletli askeri aracı imha etmişti.
 
- Hama ve Humus'un önemi
 
Rusya'nın hava saldırıları 1 Ekim'den bu yana Humus'un kuzey kesiminde Telbise ve Rastan ilçeleri, Mukramiye ve Zafaraniye beldeleri ile Hama'nın kuzey kırsalında yoğunlaşmıştı.
 
Suriye'nin batı kesimlerine sıkışan Esad rejimi, kuzeyde Halep'in merkeziyle kuzeybatı kıyılarındaki Lazkiye'den ülkenin güneybatısında Şam'a uzanan hattı kontrol ediyor. Doğuda ise Deyr'uz Zor ve Haseke vilayetlerinin yalnızca merkezlerinde tutunabilmiş durumda.
 
Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki İdlib'e hakim muhalif Fetih Ordusu, güneye doğru bu vilayet üzerine baskı yapıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in memleketi Lazkiye'yi güvenceye alması, buranın güneybatısından Şam'a ulaşan Hama-Humus bölgesini de tam olarak kontrol edebilmesine bağlı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...