Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Mart 2018 14:36

Esad rejimi, güney cephesine de saldırıyor

Beşşar Esad rejimi, Suriye'nin güneyinde ABD-Rusya'nın güvenli bölge ilan ettiği Dera ilini uçaklarla hedef alıyor. Saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 20 sivil yaralandı.

Esad rejimi, güney cephesine de saldırıyor
esad,esad rejimi

Dera'daki AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, rejim, Dera'yı temmuzdan bu yana ilk defa hedef alıyor.
Sabah saatlerinde başlayan hava saldırılarında ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da olduğu 20 sivil yaralandı.
Dera ve batısındaki Kuneytra, 3-4 Mayıs'taki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgeleri içine alınmıştı.

Ancak 4-5 Temmuz'daki toplantı sırasında ABD ve Rusya, güney cephesi olarak anlandırılan bu bölgeyi Astana anlaşmaları kapsamından çıkarıp, ayrı bir güvenli bölge olarak ilan etmişti. Rejim, o dönemden bu yana güney cephesine hava saldırılarını durdurmuştu.
Esad rejimi, ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinde de öğle saatlerinde bir anaokulu ve bazı sivil yerleşimleri hedef almış, 4 sivil ölmüştü.

*****

REJİM, İDLİB'DE ANAOKULUNA SALDIRDI
Beşşar Esad rejimi, Suriye'nin İdlib ilinde bir anaokuluna saldırdı, çoğu çocuk, 20 sivil yaralandı. İdlib'in diğer sivil yerleşimlerinde ise 4 sivil hava saldırılarında yaşamını yitirdi.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf yaptığı açıklamada, "Teftenaz beldesindeki Abdullah İbni Abbas Anaokulu'na yapılan hava saldırısında çoğunluğu çocuk 20 sivil yaralandı." dedi.

Yusuf, rejimin İdlib'deki sivil yerleşimlerden Binniş, Maaret Mısrin ve Ram Hamdan'a düzenlediği hava saldırılarında da 4 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sivil Savunma ekipleri, hava saldırılarının sürdüğünü ve ölü sayısının artabileceğini aktardı.

BMGK, 24 Şubat'ta aldığı kararla başta Doğu Guta olmak üzere Suriye genelinde siviller için insani ateşkes ilan edilmesini istemişti. "Gecikmeksizin" hayata geçirilmesine hükmedilen ateşkesin nasıl başlayacağı ise belirsiz kalmıştı.Rusya, BMGK kararının ardından 27 Şubat'ta ateşkesin her gün 09.00-14.00 (TSİ 10.00-15.00) saatlerinde geçerli olacak şekilde başladığını ilan edip, rejimin buna uyacağını ileri sürmüştü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...