Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2016 16:32

Esad, 'Türkiye Suriye'ye girebilir'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’ye operasyon düzenleme riski olduğunu söyledi.

Esad, 'Türkiye Suriye'ye girebilir'
esad, suriye, türkiye,

Şam'da AFP muhabirine konuşan Esad, Suriye’nin tümünü geri alacaklarını ancak bunun uzun sürebileceğini belirtti. Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriye'ye müdahale etme riski olduğunu ifade eden Esad, ancak Suriye güçlerinin bu saldırılara güçlü bir şekilde karşı koyacağını iddia etti.
'HALEP'TEKİ SAVAŞIN TEMEL AMACI, TÜRKİYE İLE SEVKİYAT YOLUNU KESMEK'
Suriye ordusunun Halep'te 'teröristlere' karşı yürüttüğü operasyonların temel amacının Halep ile Türkiye arasındaki sevkiyat yolunu kesmek olduğunu kaydeden eli kanlı lider Esad, Suriye'de barış sağlanmasına yönelik görüşmeler devam ederken de saldırıları sürdüreceklerini ifade etti.
Esad, Suriye halkının ülkelerinden kaçmasında doğrudan rolü bulunan Avrupa’nın 'teröristlere' yardım etmeyi bırakarak sığınmacıların Suriye'ye geri dönmesi için gerekli koşulları oluşturması gerektiğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...