Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2015 11:41

Eski IMF Başkanı Rato serbest bırakıldı

İspanya'da dün yolsuzluk ve para aklamak suçlamalarıyla gözaltına alınan Uluslararası Para Fonu'nun eski başkanlarından Rodrigo Rato, serbest bırakıldı.

Eski IMF Başkanı Rato serbest bırakıldı
Eski IMF Başkanı, Rato,

Yaklaşık 7 saat gözaltında tutulan 66 yaşındaki Rato'nun evi ve ofisinde arama yapıldı. Madrid Savcılığı'nın talebiyle serbest bırakılan Rato, İspanya resmi haber ajansı EFE'ye telefonla yaptığı açıklamada "Serbestim ve evimde ailemle birlikteyim. Mali polisle sıkı işbirliği yaptım. Adalete güveniyorum" ifadelerini kullandı.    
Rato, 1996-2004 yılları arasında ekonomi bakanı olarak görev yaptıktan sonra 2004'te IMF başkanı olmuştu. Rato, 2010'da devlet yardımıyla kurtulan Bankia bankasının başkanlığını üstlenmişti.
Bankia ve Caja Madrid bankalarıyla ilgili iki ayrı davada da sanık olan Rato, Bankia'daki skandallarla bağlantılı olarak ambargo konulmasını önlemek için parasını ve mallarını başkalarına devretmek; eski karısı, 3 çocuğu, kız kardeşi ve torunu adına Cebelitarık, İngiltere, ABD, Hollanda, Dominik Cumhuriyeti ve İsviçre'de şirketler kurmak; yolsuzluk ve para aklamakla suçlanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...