Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2015 03:39

Filistin uzlaşı hükümetinden suçlama

Filistin uzlaşı hükümeti, İsrail ordusunu, evlerinin yanında oynayan Filistinli çocuğu öldürmekle suçladı.

Filistin uzlaşı hükümetinden suçlama
filistin,

Filistin uzlaşı hükümetinin, İsrail ordusunu, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde evlerinin yanında oynayan 13 yaşındaki Filistinli Abdurrahman Mustafa'yı öldürmekle suçladığı bildirildi. Filistin uzlaşı hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Mustafa'nın, İsrail askerleri tarafından, susturucu takılmış silahla ve hedefe isabet ettiğinde patlayan mermiyle soğukkanlılıkla öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in uluslararası düzeyde kovuşturulması için Mustafa'nın dosyasının başka dosyalarla birleştirilmek üzere ilgili mercilere iletileceği kaydedildi.

Hükümetin açıklamasında, Mustafa'nın ailesinin, çocuklarının evlerinin yanında oynamak üzere dışarı çıktığını, çatışmaların olduğu bölgenin yakınında olduğunu ve işgal askerlerine yönelik hiçbir tehlike oluşturmadığını söylediği aktarıldı.

"Uluslararası yasalara aykırı olarak ve askeri güçle toprağı işgal eden silah kuşanmış askerlere karşı bir çocuk ne tür tehlike oluşturur" değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler (BM) örgütlerinden çocuklara ve Filistin halkına koruma sağlamaları istendi.

Beytüllahim yakınlarındaki Ayda mülteci kampında İsrail askerleri tarafından önceki gece karnından vurularak yaralanan 13 yaşındaki Abdurrahman Mustafa, tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetmişti.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Ayda mülteci kampında önceki gece saatlerinde arbede yaşanmış, askerler gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunmuştu.

Filistinlilerin taş ve şişe atarak direnmesi üzerine çıkan çatışmada yaralananlar olduğu bildirilmişti.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesinin, İsrail tarafından bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...