Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2015 20:35

Fransa'da 30'a yakın camiye çirkin saldırı

Fransa'da 30'a yakın camiye hakaret içerikli mektup gönderildi.

Fransa'da 30'a yakın camiye çirkin saldırı
cami, saldırı,

Fransa İslam Karşıtlığı ile Mücadele Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri, ülke genelindeki birçok camiye son bir hafta içinde Müslümanlara hakaret içerikli 30'a yakın mektup gönderildiğini bildirdi. Zekri, gazetecilere yaptığı açıklamada, savcılığa suç duyurusunda bulundukları ve gelen mektupların hemen hepsinin hakaret içerikli olduğunu söyledi.

Le Figaro gazetesi ise Montbeliard, Pontarliers ve Castres kasabalarındaki camilerin, hakaret içerikli mektup gönderilen ibadet yerlerinden birkaçı olduğunu, mektuplarda İslam dinine ve Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerin yer aldığını yazdı.

Fransa'da polis kayıtlarına göre, ülkeyi sarsan son terör saldırılarını ardından 7-20 Ocak arasında Müslümanlara yönelik 128 saldırı gerçekleşti. Fransa'da, Odoxa araştırma şirketi tarafından düzenlenen ankete göre Fransızların yüzde 71'i, Müslüman karşıtlığının arttığı düşüncesinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...