Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2018 10:32

Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy gözaltında! Sarkozy kimdir?

Sarkozy finansal usulsüzlükler sebebi ile gözaltına alındı. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, seçim finansmanında usulsüzlük yapmakla suçlanıyor. Peki Sarkozy kimdir?

Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy gözaltında! Sarkozy kimdir?
gözaltı,sarkozy,

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gözaltına alındı. Sarkozy'nin seçim kampanyasının finansmanıyla ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, 2007 cumhurbaşkanı seçimlerinde Libya'dan usulsüz mali destek aldığı iddia ediliyor. 

NICOLAS SARKOZY KİMDİR?

Nicolas, Paul, Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsa veya Nicolas Sarkozy, (d. 28 Ocak 1955), eski Fransa cumhurbaşkanı ve Andorra eş prensi.

28 Ocak 1955 yılında Paris'te doğdu. Babası Pál Sárközy de Nagybocsa (Macarca Nagybocsai Sárközy Pál) Macardır, annesinin babası Benico Mallah (aslı adı: Aron Mallah) kökeni ortaçağda İspanya'dan Osmanlı'ya sığınmış olan Sefarad Yahudilerine dayanmaktadır.

Édouard Balladur Hükümeti'nde Bütçe Bakanı ve hükümet sözcüsü oldu. 1995 Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Édouard Balladur'ü destekledi ve kampanya sözcülüğünü üstlendi. Jean-Pierre Raffarin'in ilk hükümeti (2002-2004) ve Dominique de Villepin Hükümeti'nde (2005-2007) İçişleri Bakanı ve hükümetin iki numaralı ismi olarak görev yapan Sarkozy, 2004 yılında 3. Jean-Pierre Raffarin Hükümeti'nde Maliye Bakanı oldu. 16 Mayıs 2007 tarihinde Jacques Chirac'ın yerine Cumhurbaşkanı seçildi. Cumhurbaşkanı Sarkozy 2 Şubat 2008'de eski İtalyan manken Carla Bruni ile 3. evliliğini yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...