Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2016 20:32

'Fransa'nın Suriye'deki önceliği insanlık dramının sona erdirilmesi'

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nadal, "Fransa'nın, Suriye'deki en önemli önceliği, insanlık dramının sona erdirilmesi." dedi.

'Fransa'nın Suriye'deki önceliği insanlık dramının sona erdirilmesi'
Fransa, Suriye,

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal, ülkesi için Suriye'deki en önemli önceliğin, insanlık dramının sona erdirilmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 numaralı kararını temel alan siyasi geçiş dönemi için müzakerelerin başlatılması olduğunu bildirdi.

Sözcü Nadal, AA muhabirinin, "Halep'te dar bir alanda kuşatılan ve rejim güçlerinin saldırılarına uğrayan sivil halka yönelik katliamların durdurulması konusunda Fransa yeni bir girişim başlatmayı düşünüyor mu ?" şekildeki sorusunu yanıtladı.

"Fransa Suriye'deki bu felakete son vermek için seferber olmuştur"

Konuyla ilgili Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'nun dünkü açıklamalarına atıfta bulunan Sözcü Nadal, "Fransa'nın, Suriye için en önemli önceliği, bu ülkede insanlık dramının sona erdirilmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 numaralı kararını temel alan siyasi geçiş dönemi için müzakerelerin başlatılmasıdır." dedi.

Fransa'nın mevcut koşullarda bütün düşmanlıklara son verilmesi ve ihtiyacı olanlara insani yardımların ulaştırılması konusunda her zamankinden daha kararlı bir şekilde çağrıda bulunduğunu kaydeden Nadal, "Fransa, Suriye'deki bu felakete son vermek ve insani çözüme yardımcı olabilmek için BM'de seferber olmuştur. Fransa'nın yine bu seferberliği çerçevesinde 10 Aralık'ta Paris'te bir konferans düzenlenecektir." dedi.

Paris'te yapılacak Suriye konulu toplantıya Fransa'nın yanı sıra ABD, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün katılacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...